Muziek maak je bij de vereniging

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dat geldt zeker ook voor St. Caecilia. Natuurlijk zijn de basisscholen de meest directe vijvers, waarin gevist kan worden. De contacten met de scholen zijn optimaal . De vereniging doet nooit tevergeefs een beroep tot medewerking. Jaarlijks worden er op alle scholen, meestal in groep vier, vier muzieklessen aangeboden en verzorgd door ervaren beroeps muziek docenten. Deze lessen worden afgesloten met een paar slotlessen, waarbij ook de ouders worden uitgenodigd.

Bij de slot les wordt als vervolg op de lessen op de scholen buitenschools een serie van 7 tot 10 lessen aangeboden. Daarbij kiezen leerlinge, die daarvoor aangemeld worden een instrument, waarop ze dan gaan spelen onder leiding van een beroeps muziekdocent. Dit heet “De blazer klas” Hierna worden deze kinderen uitgenodigd lid te worden van de vereniging en verder te gaan met muziekles. Aangemelde leden worden ingeschreven bij muziekschool Boogie Woogie te Winterswijk . De lessen worden in Lichtenvoorde gegeven en wel in de Patronaatstraat.

De kosten van die lessen variëren en zijn voor rekening van de ouders. De exacte kosten verschillen per jaar. Bij aanmelding als lid wordt hierover concrete informatie gegeven. Indicatie van de kosten: rond € 30,- per maand. Dank zij subsidie van de Gemeente Oost Gelre aan muziekschool Boogie hebben kinderen, die lid zijn van een muziekvereniging ongeveer 30% korting op het lesgeld t.o.v. particulieren.

Naast de lessen kent de vereniging een orkestklas en een opleidingsorkest. Hierin leren de kinderen samen spelen, naar elkaar luisteren,maat en ritme beter onder de knie krijgen. Het spelen in deze orkesten is bovendien een ondersteuning van de lessen.