Cursus muziek maak je samen

Schermafbeelding 2015-06-10 om 14.57.35
Schermafbeelding 2015-06-10 om 14.57.48

Al vanaf 2007 verzorgt de harmonie elk voorjaar onder voorbehoud van voldoende deelname een muziekcursus MMJZ. Doel daarvan is om kinderen van 7,8 en 9 jaar kennis te laten maken met blaasmuziek en enthousiast te maken om zelf een instrument te spelen. De harmonie wil zo nieuwe leden trekken. Maar ook de opvoedkundige waarden van zelf muziek maken spelen mee. Uit wetenschappelijk onderzoek naar de effecten op kinderen blijkt, dat muziek maken de intelligentie stimuleert, schoolprestaties bevordert en concentratieproblemen vermindert.

De cursus omvat 13 – 15 lessen gegeven in de maanden januari t/m april en wordt afgesloten met een presentatie door de kinderen van wat ze geleerd hebben. De kinderen ontvangen na afloop bovendien een diploma. De inhoud van de lessen: algemene muzikale vorming met een strek accent op blaas- en slaginstrumenten. De lessen worden gegeven door gediplomeerde en ervaren docenten.

Harmonie en Drumband St. Caecilia en Schuttersgilde St. Switbertus bieden voor het derde jaar op rij op lichtenvoordse basisscholen, die zich daarvoor hebben opgegeven kosteloos vier muzieklessen aan. Zij willen daarmee belangstelling voor blaasmuziek wekken en kinderen enthousiast maken om zelf een blaasinstrument te bespelen. De lessen worden gegeven door gediplomeerde en ervaren muziekdocenten. Het gaat om een stukje algemenen muzikale vorming en kennismaking met de blaas- en slagwerkinstrument, die een harmonie, fanfare of drumband worden gebruikt.

Na afloop van deze lessenserie volgt er een slotconcertje, waarbij ook de ouders uitgenodigd worden. Daarna bieden de beide verenigingen aan geïnteresseerde kinderen nog een muziekcursus aan van 15 lessen in het eerste kwartaal van 2015.