Opleidingsorkest / Orkestklas

De orkestklas op beginnersniveau, het opleidingsorkest op gevorderden niveau. De leden van deze orkesten volgen muziekles bij muziekschool Boogie Woogie in Winterswijk. De lessen voor onze leerlingen worden in Lichtenvoorde gegeven en wel in de Patronaatstraat. Het spelen in een van deze orkesten is een aanvulling op en geeft meerwaarde aan de opleiding. Ook deze orkesten staan onder leiding van Mevr. Ira Wunnekink. Leerlingen praten zelf mee over de muziekkeuze. De bezetting van de orkesten is per jaar wisselend. Beide orkesten treden samen met de harmonie op. Deelname aan jeugdfestivals en play-ins behoort tot de mogelijkheden. Voor – soms door – de leden van de beide orkesten worden jaarlijks ludieke activiteiten georganiseerd zoals b.v. het  jeugdkamp en ‘n dropping.