Opleidingsorkest / Orkestklas

Beide orkesten zijn opleidingsorkesten, de orkestklas op beginner niveau, het opleidingsorkest op gevorderden niveau. De meeste leden van deze orkesten volgen muziekles bij muziekschool Boogie Woogie in Winterswijk, wel op een les locatie in Lichtenvoorde en wel in de Patronaatstraat.

Het spelen in een van deze orkesten is een aanvulling op en geeft meerwaarde aan de opleiding. Deze orkesten staan onder leiding van Mevrouw. Ira Wunnekink. Leerlingen praten zelf mee over de muziekkeuze. De bezetting van de orkesten is per jaar wisselend.

Beide orkesten treden afzonderlijk maar ook wel eens samen met de harmonie en de drumband op. Deelname aan jeugdfestivals en play-ins behoort tot de mogelijkheden. Voor – en soms door de leden van de beide orkesten worden jaarlijks ludieke activiteiten georganiseerd zoals b.v. het kamp.