Jeugd / Jeugdbeleid

“Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”.Er wordt daarom een actief wervingsbeleid gevoerd.  De wervingactiviteiten kunnen per jaar verschillen. Er is nauwe samenwerking met de basisscholen. Al sinds 2007 vormt een muziekcursus “Muziek maak je Samen”onderdeel van de wervingsactiviteiten. Na deze cursus kunnen de kinderen zich aanmelden als lid. Aangemelde leden  worden ingeschreven bij  muziekschool Boogie Woogie te Winterswijk . De lessen worden in Lichtenvoorde gegeven en wel in de Patronaatstraat.

De kosten van die lessen variëren en zijn voor rekening van de ouders. Ondanks kortingen van de gemeente Oost Gelre op de subsidie aan Boogie Woogie zijn de lesgelden voor de eerste twee diploma;s  A en B de laatste jaren nauwelijks gestegen.

Naast de lessen kent de vereniging een orkestklas en een opleidingsorkest. Hierin leren de kinderen samen spelen, naar elkaar luisteren,maat en ritme beter onder de knie krijgen. Het spelen in deze orkesten is bovendien een ondersteuning van de lessen.